Vecka 23 och det känns fortfarande som att det är långt kvar till förlossningen. Men om jag tänker på att det är 17 veckor kvar så känns det inte lika långt kvar! Och tänk, om två veckor är det 15 veckor kvar. 15 veckor känns ju verkligen överkomligt! Även om det i stunden alltid känns plågsamt långt kvar.

Vecka 21 och 22 drabbades familjen av magsjuka och sen Covid. Barnen och Anders är friska/mår bättre, jag har fortfarande symptom på Covid och känner mig troligtvis nere framför allt pga. Det faktumet. Huvudet känns så tungt just nu. Jag försöker fokusera på det roliga som ligger framför, men det är så svårt emellanåt. Det senaste har det varit lite upp och ner med hur jag har tagit Ondansetronen. Vissa dagar tre stycken, andra dagar två och ibland bara en tablett. Det känns jobbigt att jag fortfarande mår så illa hela tiden. Hade hoppats att det skulle vara mycket bättre nu. Samtidigt vet jag att jag har mått illa hela de tidigare graviditeterna så antar att det blir så denna gång med.

Ibland oroar jag mig lite för det. Jag känner mig liksom ganska så svag, både mentalt och fysiskt just nu. Jag är extremt trött, tröttare än tidigare graviditeter. Jag märker att det är superkänsligt med sömnen också. Om Ofelia kommer in och sover hos oss på natten så mår jag mycket sämre den dagen. Går jag upp trots att jag inte mår så bra och känner att jag egentligen hade behövt fortsätta sova så kan jag också vara säker på att fortsätta må dåligt och att det blir värre under dagen. Så jag sover väääääldigt mycket. I början var det mer, då när jag ville sova bort dagarna och illamåendet.

Nu sover jag kanske ca 9-10 timmar per natt och så lägger jag mig ganska ofta en stund på dagen också och sover kanske 1-2 timmar. Men ja, det oroar mig lite inför förlossningen, hur jag ska orka. Å andra sidan har jag tidigare graviditeter jobbat hårt ända fram till förlossningen och varit trött och utmattad framför allt mentalt pga. Det och det har ändå gått bra. Kanske kommer det mer energi när det blir lite ljusare i vår också. Hoppas på det i alla fall!

SHARE THIS STORY
KOMMENTARER
EXPANDERA
SKRIV EN KOMMENTAR HÄR...